Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът на Общината бе на посещение в Кременчуг

От 24 до 28 юли делегация от Община Свищов, водена от кмета Станислав Благов, гостува в побратимения със Свищов украински град Кременчуг по покана на неговия градоначалник Михаил Глухов. В състава на свищовската делегация бяха още заместник-кметът Емил Димитров и общинският съветник Ганчо Ламбев.
"Бяхме изключително топло посрещнати от нашите колеги в Кременчуг. Имахме официални срещи с цялото ръководство, освен това бяхме гости на заседание на Градския съвет. Бяха уговорени бъдещи конкретни стъпки за развитие на сътрудничеството между нашите побратимени градове в икономическата и социалната сфера. Това сътрудничество има голям потенциал и неговото бъдеще зависи от активната работа на двете страни.", коментира кметът Благов след завръщането си.
По време на визитата нашата делегация е имала също среща с Володимир Онищенко, заместник-областен управител на Полтавска област, в чийто предели попада Кременчуг, по време на която също е коментирано разширяване на сътрудничеството между двете страни.
Свищовската делегация се е срещнала и с групата ученици от Кременчуг, които летуваха на детски лагер на море в България в началото на този месец, благодарение на съдействието на Община Свищов. Децата са поднесли своите горещи благодарности на кмета Благов и са споделили чудесните си впечатления от България.
Делегация ни е посетила детския оздравителен лагер в Кременчуг, където са коментирани възможностите свищовски деца да летуват там.
Любопитен факт е, че по време на гостуването домакините са показали на свищовската група мястото, където се смята, че е гробът на Хан Кубрат Велики.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания