Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В Общината гостува делегация от у-та Суецки канал

На 28 юли в Община Свищов гостува делегация от университета "Суецки канал" в град Исмаилия, Арабска Република Египет. С този египетски град Общината ни има подписан договор за побратимяване от 2000 година.
В състава на делегацията бяха проф. д-р Сейд Атиа - декан на факултета по туризъм и хотелиерство в университета "Суецки канал", проф. д-р Магди Ганем – бивш заместник-ректор на университета и координатор по изпълнението на договора за партньорство между СА "Димитър Ценов" и университета "Суецки канал", и четирима студенти. Групата бе придружена проф. Карим Наама, преподавател по арабски език в Свищовската академия и Великотърновския университет.
Заради отсъствието на кмета Станислав Благов, който бе на официално посещение в побратимения град Кременчуг по покана на своя колега Николай Глухов, делегацията бе посрещната от заместник-кмета инж. Мария Дочева и секретаря на Общината Върбинка Конова.
Инж. Мария Дочева запозна гостите с историята на град Свищов и приоритетите в работата на общинското ръководство.
Двете страни заявиха желание контактите между Свищов и Исмаилия да бъдат развивани и задълбочавани, особено в сферите на културата, образованието и икономиката.
"Прекрасен град и прекрасна страна!", споделиха египетските преподаватели и техните студенти, коментирайки впечатленията си от Свищов и България.
Деканът на факултета по туризъм и хотелиерство в университета "Суецки канал" проф. Атиа поднесе като подарък за кмета Благов официалния плакет на висшето училище.
Всеки от гостите пък получи от домакините книгата "Културно-исторически забележителности на Свищов", с автори почетният ни гражданин и преподавател в Стопанската академия професор Радко Радков и бившият директор на Историческия музей Пети Доневски, филма "Пътешествие в Свищовския край" от поредицата "Невидяната България", представящ туристическите атракции на Свищов и брошура за Община Свищов.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания