Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Продължава пръскането срещу комари

Вчера в 17.30 часа започна третирането на площи срещу комари с въздушна техника в източната част на община Свищов, в островния архипелаг на с. Вардим и източната част на бреговата ивица.
Акцията стартира под зоркото наблюдение на кмета на Община Свищов Станислав Благов и областния управител на Великотърновска област доц. д-р Пенчо Пенчев.
Днес третирането продължава след 17.30 часа в западната част на бреговата ивица и Западна индустриална зона в Свищов.
Паралелно се обработват площите в рамките на града с наземна техника. Обработката срещу комари се осъществява под строг контрол на компетентните институции.
От "Гражданска защита" уточняват, че общата площ за третиране по въздушен способ на 21 и 22 юли 2010 год. е 11 000 (единадесет хиляди) декара.
Наземното третиране на 5 908 декара ще продължи до 27.07.2010 г. С наземен способ - димна обработка, ще бъдат третирани град Свищов и село Вардим. По информация на кметовете на Свищов и Зимнич от румънска страна третиране е извършено от частни инвеститори в промишлената зона на град Зимнич. Третирани са около 5 000 декара.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания