Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Нова многофункционална машина ще чисти Свищов

Нова многофункционална машина ще се грижи за чистотата в Свищов. Общината закупи специализирания автомобил след проведен конкурс, който бе спечелен от фирма Bucher. Фирмата предложи модел CityCat 2020 за 184 500 лв с ДДС, което всъщност е цената за произвеждания от нея по-стар модел автомобил.
Закупуването на машината стана наложително след значителното съкращаване на програмите за временна заетост, които осигуряваха хора за почистване на града, тъй като еднократното закупуване на техниката е доста по-изгодно от назначаването на нови щатни бройки.
Мотометачката разполага с лятно и зимно оборудване, оборудвана е с три четки за метене, допълнителна училена четка за плевели, маркуч за вакумно събиране на листа и почистване на стационарни кошчета, маркуч и предна рейка за миене на улици, пясъкоразпръскващи устройства и гребла за сняг и цилиндрични четки за метене на сняг. Автомобилът е изключително маневрен и ефективен.
Възможностите на новата сметопочистваща машина бяха демонстрирани пред журналистите. Заместник-кметът по финансова и стопанска политика на Общината Емил Димитров коментира, че този вид техника става все по-популярна у нас, използва се на летище "София", започват да я търсят и общините, подобна е закупена от Община Търговище и ако се съди по отзивите, скоро ще се използва все по-често.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания