Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Европейски образователни експерти при кмета

Експерти и директори на образователни институции от 5 европейски държави - Австрия, Германия, Полша, Чехия и Франция, гостуваха на кмета на Общината Станислав Благов на 23 юни.
Посещението бе в рамките на учебна визита за ръководни кадри в областта на образованието, организирана в рамките на Програмата на Европейската комисия "Учене през целия живот".
Организатор на проявата бе МОН, като темата на учебната визита бе "Качествено образование и обучение - традиции и перспективи". Гостите бяха придружавани от главен експерт Таня Луканова от българското образователно министерство.
В Свищов гостите посетиха Държавната търговска гимназия "Димитър Хадживасилев", която е наследник на първото търговско училище в България.
На срещата със свищовския градоначалник гостите разговаряха с него за училищата и организацията на учебния процес, за международното сътрудничество на Свищов в областта на образованието, както и за реализираните европейски проекти в тази сфера. Освен кмета Благов, на срещата с чуждестранните експерти присъстваха още секретарят на Общината Върбинка Конова и началникът на отдел "Образование и култура" Милена Богданова.
Пред домакините гостите изразиха своето възхищение от града и Държавната търговска гимназия.
Преди да отпътува от Свищов, делегацията посети и градския исторически музей.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания