Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Обновена бе квартална градинка

"Новият приветлив вид на занемарената ни доскоро квартална градинка привлича все повече хора от квартала, особено в настъпващите летни жеги.", хвалят се бившите учителки пенсионерки Донка Камбурова и Славка Тодорова.
Те са инициатори на изпратена през април до кмета на общината подписка от 87 души с молба за облагородяване на пространството край паметната плоча, посатвена на мястото на падналия от земетресението през 1977 година жилищен блок ( до кръстовището между улиците "33 Свищовски полк" и "Георги Матев").
Кварталната идея е посрещната с разбиране от общинското ръководство.
"След почистване на терена и на паметната плоча, по алеята бяха положени плочки и бордюри, "извадени" при ремонта на главната улица. Тревата в зелената площ бе подновена, бяха засадени храсти и дръвчета, както и жива ограда. При финализиране на дейностите по алеятата бяха монтирани и пейки. През целия месец, докато се работеше в градинката, идеите на кварталците не секваха, както и помощта им. Надяваме се, че както се организираха за реализиране на идеята си за обновяване на градинката, така ще съумеят да я поддържат и опазват.", разказа директорът на общинската дирекция АПИОУПЕВ Стоян Парашкевов, координирал дейностите по възстановяване на парка.
"Моля, предайте сърдечната ни благодарност към кмета Станислав Благов и участвалите в облагородяване на нашата градинка хора. Това място за отдих и прохлада е много ценно за нас. То промени квартала и ни създаде допълнителен уют и радост.", заявява Донка Камбурова.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания