Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Хандбалистките ни със злато в турнир на ЮНЕСКО

От 18 до 20 юни в град Клагенфурт, Австрия, се проведоха Обединени спортни игри под егидата на ЮНЕСКО с участието на повече от 10 хиляди спортисти от 23 страни,които се състезаваха по хандбал, футбол, баскетбол и волейбол. България бе представена на игрите със сборен отбор по хандбал – момичета до 14 години, в който участваха 6 състезателки от ХК "Нове-99" (Свищов): Милена Ботева, Габриела Минева, Кристина Христова, Милена Евтимова, Антоанета Ангелова и Лора Сарандева, водени от президента на клуба Димитър Сарандев и треньорите Величка Плачкова и Силвия Марковска.
11 отбора, разпределени в две групи, трябваше да излъчат победителя по хандбал. Нашите момичета се наложиха последователно над отборите на Словения, Полша, Румъния, Австрия и Германия, и се класираха първи в своята група, на полуфинала биха Литва, а на финала надделяха и над Австрия с 11:10, като с блестящата си игра заслужиха златните медали и купата на победителя в престижното международно състезание.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания