Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Футболният турнир "Юлиян Манзаров" отново в Свищов

След едногодишна пауза футболният турнир за юноши в памет на Юлиян Манзаров отново ще се проведе в Свищов.
Миналата година състезанието се състоя от 15 до 20 август на стадионите в Правец и Етрополе и първенец тогава станаха юношите на "Литекс", които победиха връстниците си от световния гранд "Барселона" с 1:0.
Двубоите от 7-то издание на престижния турнир през това лято са насрочени за периода 25-30 юли, съобщи Георги Манзаров, председател на фондация "Ангели от Лим", която e инициатор и основен организатор на футболното събитие, заедно с Община Свищов, Стопанска академия "Д. А. Ценов" и Професионалната футболна лига.
За участие в тазгодишния турнир са поканени юношеските формации на "Пелистер" (Македония), "Стяуа" (Румъния), столичните "Левски", ЦСКА, "Славия" и "Литекс" (Ловеч). Възможно е и други известни отбори от страната и чужбина да се включат във футболната надпревара.
Свищовският "Академик" този път ще участва самостоятелно с юношите си, а не чрез сборна формация, уточни Георги Манзаров. Той обаче не скри притесненията си от малкото време, което има за организация. Тази година турнирът е изтеглен с месец по-рано заради започващото в началото на август първенство за юноши старша възраст.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания