Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът Благов връчи свищовска награда на премиера

На специално организирана среща в кабинета на министър-председателя на Република България, кметът на Община Свищов Станислав Благов връчи на г-н Бойко Борисов учредената миналата година от Община Свищов награда за цялостен принос за опазване на културно-историческото наследство.
За неин първи лауреат през 2009 година единодушно бе избран професор Божидар Димитров. Сега той бе председател на комисията, която номинира новия носител за 2010 година. Сред осем обсъждани личности, за носител на Наградата за опазване на културно-историческото наследство за 2010 година бе избран българският министър-председател. Призът се присъжда на Бойко Борисов за успешната политика на ръководеното от него правителство за опазване на историческите паметници и за борбата с незаконната търговия с антики и иманярството.
Призът бе връчен в присъствието на председателя на СДС и съпредседател на Синята коалиция г-н Мартин Димитров, народният представител от Свищов д-р Ваньо Шарков, заместник-председателя на СДС кметът на Плевен Найден Зеленогорски, както и председателя на Коалиция "За Свищов" доц. д-р Андрей Захариев.
Участниците в срещата обсъдиха и актуални проблеми пред местното самоуправление.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания