Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Общински преглед на художествената самодейност

Над 500 индивидуални и групови изпълнители се включиха в Общинския преглед на читалищната художествена самодейност, който се проведе на 19 юни в НЧ "Светлина – Царевец 1927" - село Царевец, информира кметът на кметството домакин на събитието Генчо Генчев.
На сцената със свои изпълнения се представиха състави от кметствата в община Свищов и гостуващи формации от с. Павел, общ. Полски Тръмбеш, и с. Деков, общ. Белене.
В началото приветствие към всички участници отправи кметът на Общината Станислав Благов, който бе сред официалните гости на събитието.
Гости на празника бяха още председателят на Общинския съвет Милен Манолов, общински съветници, представители на администрацията, изпълнителният директор на ВиК Ангел Беляков.
Тъй като проявата нямаше конкурсен характер, всички изпълнители бяха наградени с бурни аплодисменти и овации от публиката, а на финала получиха почетни дипломи за участието си.
Това е 13-то издание на Общинския преглед на читалищната художествена самодейност, който през годините се утвърди като традиционна проява в културния календар на Община Свищов. Тазгодишното му издание бе посветено на 50-годишнината от началото на читалищната художествена самодейност в Царевец и 10-годишнината от създаването на настоящите танцови и певчески към читалището в селото.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания