Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Информация за борбата с комарите

Постоянният въпрос, който се задава напоследък във всички крайдунавски общини е: "Ще пръскате ли срещу комари?"
Община Свищов вече на два пъти третира срещу комари. Обработени са 5000 дка в Свищов и 1500 дка около с. Вардим. Третирането се прави с пари от бюджета. Има предвидени 35 000 лв. До момента са разходвани 16000 лв. Цената е 1,25 лв. на декар.
Но това няма да реши проблема! Ако само Свищов третира срещу комари усилията са напразни!
Дунавските общини нямат средства. Дори и от собствените си бюджети. За пръв път от 2005 г. държавните средства за борба с комарите са спрени. Миналата година за Община Свищов бяха отпуснати 40 000 лв. Сега Общината разполага само със собствения си бюджет. Най-ефективно е обработването с хеликоптер, за което има готовност, но при условие, че другите общини не успеят да намерят средства, проблемът ще си остане нерешен.
Третиране не се извършва и от Румънска страна. Информацията от изпълнителния директор на Асоциацията на дунавските общини "Дунав" Мария Кондрова е песимистична – правителството не е в състояние да осигури средства в момента.
Община Свищов ще продължи с третирането, стараейки се да разпредели равномерно средствата. Ако останалите общини обаче не успеят да намерят финансиране, борбата с комарите е с предизвестен край.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания