Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Старира дарителска кампания за дете от Свищов

Дневният център за деца с увреждания и СНЦ "Детско сърце" стартираха дарителска акция за дете от Центъра

Дневният център за деца с увреждания в Свищов и Сдружение с нестопанска цел "Детско сърце" стартираха дарителска акция за едно от децата в Центъра.
Първата проява в рамките на кампанията бе изложба на детско творчество, подредена във фоайето на Общината.
Изложбата бе открита официално на 14 юни от кмета на Общината Станислав Благов и директорът на Дневния център за деца с увреждания Теменужка Тодорова.
Пред гостите на събитието Теменужка Тодорова уточни, че творбите, включени в експозицията са дело на трима от възпитаниците на Дневния център: осемгодишните Калоян Кирилов, Стилиян Маринов и Мартин Павлов.
До картините на малчуганите във фоайето на Общината е поставена каса за набиране на дарения. Средствата са предназначени за закупуването на проходилка за домашни условия за деветгодишната Севджан Орханова, която е с водеща диагноза детска церебрална парализа и общо заболяване спастична квадрипареза, средна степен, обяви още Теменужка Тодорова.
В Дневния център занимания със Севджан провеждат рехабилитатор, психолог, възпитател и социален работник. По време на престоя си там детето се придвижва с проходилка "Динамико 2", която й осигурява по-голяма свобода и самостоятелност. Проходилката е закупена със средства, дарени на Центъра от общинските съветници и кметовете в общината. Ползването на проходилка и в семейна среда ще се отрази изключително благоприятно на детето, което ще бъде по-самостоятелно, ще се справя само с ежедневни дейности, ще получи възможност да живее по-активно и свободно. Затова от Дневният център за деца с увреждания в Свищов и Сдружение с нестопанска цел "Детско сърце" се надяват с помощта на свищовските граждани да успеят да съберат нужната сума от 1360 лева и да закупят специализирания уред за деветгодишната Севджан.
Освен с дарения в поставената във фоайето на Общината каса, желаещите да помогнат, могат да внесат сума и по банковата сметка на СНЦ "Детско Сърце" в "Общинска банка" АД – клон Свищов:
BG 98SOMB 91301046237101
SOMBBGSF
При откриването на детската изложба, кметът Станислав Благов заяви подкрепата на Общината за тази благотворителна кампания, коментирайки, че въпреки всичко направено досега, все още обществото ни е в дълг по отношение на децата, и особено на тези със специални потребности.
Свищовският градоначалник подари на Дневния център уникана ръчно изработена кукла, която получил като дар за Общината в Латвия. Подаръкът кметът връчи на най-малкия възпитаник на Центъра – тригодишната Деница.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания