Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов се побратими с полския град Хрубиешув

На официална церемония в ритуалната зала на Община Свищов на 4 юни 2010 година кметовете на Свищов и полския град Хрубиешув Станислав Благов и Збигниев Долецки подписаха Договор за побратимяване между двата града.
Двустранните отношения между двете общини на практика започнаха преди година, когато във Второто издание на Фестивала на античното наследство, домакинстван от Свищов, взеха участие реенактори от полския град.
Кметовете на Свищов и Хрубиешув определиха подписването на Договора като институционализиране на едно сътрудничество, което вече има богата история и на което предстои бъдеще с голям потенциал.
За подписването на Договора в Свищов пристигна 50-членна делегация от Хрубиешув.
Церемонията се състоя в рамките на изпълнението на проект на Община Свищов, финансиран от Европейската комисия по програма "Европа за гражданите". Изпълнението на проекта се финансира с 6 732 евро (приблизително 13 130 лева), като средствата са предназначени за разходите за транспорт и пребиваване на чуждестранната делегация в Свищов.
Визитата на гостите продължи от 2-ри до 7-ми юни, като те взеха участие и в събитията от програмата на Третия фестивал на античното наследство.
За полската делегация бе организирана и среща в Държавната търговска гимназия, където гостите се запознаха и разговаряха със свищовски учители и ученици.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания