Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищовски ученици с награди от Национален конкурс

На 9 май 2010 г. се навършиха 65 години от края на Втората световна война и Победата над фашизма. В чест на тази годишнина Национално движение Русофили съвместно с Националния военноисторически музей организира Национален ученически конкурс "България-Русия, традиции и бъдеще". Конкурсът бе подкрепен от Министерство на образованието, младежта и науката, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти и Синдиката на българските учители.
Голям интерес към конкурса проявиха 32 ученици от СОУ "Н. Катранов", СОУ "Цв. Радославов", СОУ "Д. Благоев", ДТГ "Д. Хадживасилев" и ПГ по ЛПС. Те разработиха реферати, есета, очерци, презентации, направиха интервюта с ветерани от войната, писаха стихове и разкази, рисуваха картини.
Церемонията, на която бяха връчени призовете, се състоя на 29 май в Националния военноисторически музей в София. Свищовската делегация включваше общо 14 ученици, учителите Галя Иванова, Искра Гайдарова и Цветелина Колева, Игнат Ангелов-председател на общинското ръководство на движение «Русофили» в гр. Свищов и Антония Алексиева-секретар на движението.
Трима свищовски ученици се завърнаха с награди от заключителния етап на конкурса. Това са Михаела Линкова от 10 клас на ПГ по ЛПС, която получи грамота и мобилен телефон за разработване на реферат, Симеон Парашкевов от 7 клас на СОУ "Н. Катранов", който бе награден с грамота и DVD плеър за изработената от него презентация на тема «Денят на победата и Денят на Европа-символи на стремежа ни към единство, мир и просперитет» и Веселин Великов от 11 клас на СОУ «Цв. Радославов», на който бе връчена грамота и телефон за подготвения репортаж на тема «Тихият героизъм на един свищовски войник».
В националния конкурс бе наградена и Галя Иванова, преподавател по история в СОУ «Н. Катранов». Отличията бяха връчени от Председателя на Национално движение «Русофили» Енчо Москов.
Представител на Руския културно-информационен център връчи грамота и на Игнат Ангелов за принос в укрепването на българо-руските отношения в областта на просветата и културата. Националният инициативен комитет под патронажа на президента Георги Първанов връчи юбилеен медал на Игнат Ангелов по случай 65-та годишнина от края на Втората световна война.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания