Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Престижна награда за ученичка от СОУ "Н. Катранов"

Зорница Аразова от СОУ «Николай Катранов» на първо място в националната олимпиада по техническо чертане

Зорница Тодорова Аразова е на първо място в XXVI Национална олимпиада по Техническо чертане, която се проведе на 8 май 2010 в гр. Пловдив.
Олимпиадата беше организирана и проведена от МОМН, Регионален инспекторат по образованието гр. Пловдив, Технически университет София - филиал Пловдив, с любезното домакинство на ПГМТ "Проф. Цветан Лазаров", гр. Пловдив и инж. Емилия Попова - главен експерт в МОМН, доц. д-р инж. Д. Зафиров от ТУ София, филиал Пловдив - председател на Националната комисия.
Класирани за Националния кръг на олимпиадата ученици бяха 137 ученици от цялата страна, разпределени в три състезателни групи. Първата от 53 участници - до VIII клас, втората - от 56, а третата - от 28 ученици, които показаха своите умения при чертане и моделиране с AutoCAD.
СОУ «Николай Катранов» има вече има традиция в олимпиадите по Техническо чертане и тази традиция е да печели. Вече 10 години ученици от училището са в десятката на класираните. За миналата учебна Зорница Аразова и Тодор Тодоров бяха на 5 и 6 място, като и в тази Слав Димитров е десети.
Ръководител на учениците, направил възможни тези категорични победи през годините е Красимир Парашкевов. За това как се печели на олимпиада по техническо чертане той казва: "Учениците трябва да имат въображение и перспективно мислене. Аз имам направени много модели на това, което учениците трябва да чертаят. Да работиш само по учебника не е достатъчно. За всяко постижение се изисква много допълнителна работа. Много е важна мотивацията. Имам пример с ученик, който с парите получени за Коледа си купи чертожни инструменти. Когато има постоянство и се започне от 5 клас, идват и отличните резултати."
Всички участници получиха Сертификат за участие, а заелите призови места и техните ръководители - интересни предметни награди.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания