Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Диригентът на ПБХ с награда за най-добър читател

Диригентът на Първи български хор в Свищов Елизабет Людмилова бе отличена с втора награда в национален конкурс за най-добър читател, информира в-к "Свищовски бряг".
Конкурсът се организира от издателство "Факел Експрес" и Културна асоциация "Артхостал" в Барселона. Идеята в него е нетрадиционна – да се публикуват две книги през годината с нарочно направени грешки, които читателите трябва да открият. Грешките не са коректорски – правописни или печатни – а смислови, стилови, фактологически, т.е. такива, които, ако авторът би допуснал, добрият редактор безпогрешно ще улови, като тази важна роля в случая е поверена на читателите.
Конкурсът стартира с книгата "Къщата на обесения" от Красимир Даманов, която читателите са имали възможност да намерят във всички по-големи вериги книжарници в страната.
"Аз самата изпратих над 20 корекции.", сподели Елизабет Людмилова, която преди броени дни разбрала, че е сред наградените.
Официалното обявяване и награждаване на победителите в конкурса се е състояло на 20 май в книжарница "Пингвините". На церемонията съхраняваният от нотариус плик с екземпляр от книгата и списък на заложените грешки е бил отворен от издателите и автора.
Елизабет Людмилова е сред наградените читатели, открили 2 от заложените грешки. Тя ще получи алманах "ФАКЕЛ" с вложен диск със запис на авторския концерт на Юз Алешковски в БНР през 2009 г.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания