Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Награди за достойните просветни и културни дейци

За 10-та поредна година в навечерието на 24 май кметът награди най-достойните просветни и културни дейци в Общината

Със специалната награда "Достоен за Свищов" бе удостоена преподавателката по български език и литература Надежда Бандова

За 10-та поредна година в навечерието на 24 май - Празника на славянската писменост, българската просвета и култура година, свищовският градоначалник Станислав Благов връчи ежегодните награди "Учител на годината", "Деятел на културата" и най-високото отличие "Достоен за Свищов" за 2010 година.
Наградите бяха връчени на традиционната Майска среща на кмета на Община Свищов с директори на образователни и културни институции, с учители и творци, която се състоя на 21 май в зала №1 на Общината.
Инициативата е на общинското звено "Образование и култура" и се реализира от 2000 година. Номинираните са със значим принос за развитието на образованието и културата през годината и да са завоювали значими успехи не само на местно, но и на национално и международно ниво.
Тази година на база постъпилите предложения от педагогическите съвети в училищата и културните институции в общината, отличията получиха следните учители и културни дейци.
Със званието "Деятел на културата" за 2010 година за активна дейност за съхранение и развитие на местното културно наследство и обогатяване на духовния живот на общността бяха наградени Надя Борисова Йорданова – ръководител по Балетната школа при ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови", Христан Димитров Христов – читалищен деец в НЧ "Съзнателност" – село Овча могила и Георги Кирилов Пульов – читалищен деец в НЧ "Светлина 1911" – село Морава.
Със званието "Учител на годината" за 2010 година - за прилагане на мотивиращи педагогически методики и разнообразни форми за активно участие на учениците в учебно-възпитателния процес, позитивно възпитание и принос за образованието бяха удостоени Роза Иванова Кръстева-Попова – учител в СОУ "Николай Катранов", Николай Русев Русев – учител в СОУ "Цветан Радославов" и Весела Стефанова Гачева – учител в СОУ "Димитър Благоев".
Отличените учители и културни дейци получиха специални плакети от Общината.
С Почетни грамоти за принос в областта на образованието и културата бяха наградени още 8 души: Бойко Кирилов Иванов – учител в ОУ "Христо Ботев" – село Ореш, Теодора Тодорова Атанасова – учител в СОУ "Николай Катранов", Милка Христова Маринова – учител в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - село Българско Сливово, Светлана Алексеевна Романова – учител в ОУ "Филип Сакелариевич", Георги Николаев Георгиев – учител в ДТГ "Димитър Хадживасилев", Иван Дженов Кринов – учител в ПГ по лека промишленост и строителство, Цветелина Емилова Иванова – читалищен деец при НЧ "Възраждане 1908" – село Българско Сливово и Петрана Енчева Маринова – читалищен деец при НЧ "Заря 1898" – село Хаджи Димитрово.
Най-високото отличие – специалната награда "Достоен за Свищов" (плакет и парична награда) за 2010 година бе връчена на преподавателката по български език и литература Надежда Иванова Бандова.
След пенсионирането си Надежда Бандова продължава активно да участва в обществения живот и да работи за издигане авторитета на град Свищов. Тя получава наградата за приноса й за популяризиране на културно-историческото наследство на нашия град.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания