Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Изложба-базар на ОУ "Филип Сакелариевич"

Изложба-базар подредиха във фоайето на Общината учениците от ОУ "Филип Сакелариевич" в Свищов.
Изложбата е на тема "Детско творчество – приложно изкуство и моделизъм" и представя творби на ученици от 5 до 8 клас, изработени в часовете на двама от преподавателите в училището: Светлана Романова и Евгени Йонков.
"Това са учители - наша гордост, чийто възпитаници печелят традиционно много награди на общинско и национално ниво. Надяваме се с тази изложба да ви донесем много радост и добро настроение.", заявиха от ръководството на училището при официалното откриване на експозицията на 19 май.
Предметите в изложбата се продават на символична цена, като средствата се събират от учениците. Тъй като всичко показано бе оценено като изключително красиво и атрактивно от гостите, уважили събитието, за кратко време много от експонатите бяха продадени.
Все още желаещите да се сдобият с някое от тези забавни произведения на изкуството имат шанс да го сторят, тъй като експозицията ще остане във фоайето на Общината до 21 май.
Изложбата се организира в чест на празника на училището, което тази година отбелязва 195-та годишнина от основаването си.
ОУ "Филип Сакелариевич" е наследник на първото светско училище в България, създадено през 1815 година от Емануил Васкидович. Построяването на сградата на училището става с дарените от свищовския търговец Филип Сакелариевич 19 000 форинта, чийто благороден жест е и първото направено дарение за училище в България.
Празникът на ОУ "Филип Сакелариевич" бе честван на 20 май с тържествен концерт на възпитаниците му в салона на ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания