Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ученическа кръгла маса по повод Деня на Европа

Свищовските ученици споделиха своя опит като активни европейски граждани

Кръгла маса на тема "Младите хора в Свищов – активни европейски граждани" събра представители на всички училища в града в Зала 1 на Общината на 13 май. Събитието бе по повод Деня на Европа 9 май, а негов инициатор и организатор бе общинското звено "Управление на проекти и европейски въпроси", с подкрепата на Европейския информационен център "Европа директно" във Велико Търново.
На форума училищата споделиха своя опит и обмениха добри практики, свързани с изпълнението на европроекти, различни инциативи и международни партньорства. Чрез атрактивни презентации своята работа като активни европейски граждани представиха учители и ученици от СОУ "Николай Катранов", СОУ "Димитър Благоев", СОУ "Цветан Радославов", ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" и ДТГ "Димитър Хадживасилев".
Представителят на Европейския информационен център "Европа директно" във Велико Търново Мариела Георгиева, участва също в дискусията с презентация за новата младежка инициатива на Европейската комисия "Пролет в Европа 2010", която стартира официално през март тази година. С регистрацията си в общността на "Пролет в Европа", училищата ще могат да получат достъп до интересни ресурси и образователни материали, да организират събитие от Пролет в Европа, приемат специален гост от Европейската комисия на посещение в училище, да включат своите ученици в многобройни дейности и състезания.
Официални гости на събитието бяха заместник-кмета на Община Свищов инж. Мария Дочева, скеретарят на Общината Върбинка Конова, директорът на ресорната дирекция за управление на проекти и европейски въпроси Стоян Парашкевов и началникът на отдел "Образование и култура" Милена Богданова. Наблюдавайки презентациите на свищовските ученици и учители, всички гости изразиха задоволство от активната им работа и пожелаха на училищата нови успехи.
Участници в кръглата маса получиха информационни материали за Европейския съюз, осигурени от Европейския информационен център "Европа директно" във Велико Търново. На всяко от училищата Мариела Георгиева подари и по една "Европейска звезда", в която са скрити семена от горски цветя, които всяко училище ще може да засади и отгледа.
На финала ученици, учители и организатори изразиха надежда, че ще се видят в залата по същото време и догодина, за да обменят информация за нови идеи и успешно реализирани проекти и инициативи.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания