Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Община Свищов с I награда от "Уикенд туризъм"-Русе

Община Свищов получи първа награда за най-добра туристическа атракция от журито на изложението "Уикенд туризъм Русе 2010", информира заместник-кметът на Общината Пламен Александров. Популярната туристическа борса се състоя от 13 до 15 май в Русе в Театрален комплекс "Доходно здание".
Изложението "Уикенд туризъм" се организира за шеста поредна година от Община Русе, в партньорство със Сдружение "Европейски пространства 21" и Регионален исторически музей – Русе.
В рамките на Изложението се състоя и Третият Фестивал на туристическите забавления и анимации. Събитията преминаха под патронажа на кмета на Община Русе Божидар Йотов със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
Заместник-кметът Пламен Александров уточни, че щандът на Община Свищов, подготвен в партньорство със Съвета по туризъм в града ни, е рекламирал предстоящото Трето издание на Фестивала на античното наследство и е предизвикал голям интерес сред посетителите на изложението.
Шестото туристическо изложение "Уикенд туризъм Русе 2010" е било официално открито с дефиле на Свищовската Първа Тракийска кохорта по централната улица в Русе.
Нашите момчета, облечени в бойни одежди и предвождани от най-добрия спортист на Община Свищов за 2009 - каратиста Верони Маринов, са впечатлили всички. Танцуващите весталки от Модерния балет при ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови", с ръководител Надя Йорданова, са допълвали ефекта с красиви танци и са раздавали информационни материали за Фестивала, разказа още Пламен Александров.
Първа Тракийска кохорта е създадена към Съвета по туризъм в Свищов, който участва активно в провеждания от Общината вече две поредни години Фестивал "Орел на Дунава". Все още се търсят доброволци за попълване състава на Кохортата за предстоящия Трети Фестивал на античното наследство, така че желаещите могат да ни потърсят, заяви заместник-кметът Пламен Александров.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания