Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Отговориха на кмета за пътищата към Свищов

Планирани са ремонти на републиканските пътищата към Свищов, информира кметът на Общината Станислав Благов, позовавайки се на писмо от Агенция "Пътна инфраструктура", изпратено в отговор на подадения от него писмен сигнал за тежкото състояние на пътните отсечки към града, адресиран до всички компетентни държавни институции, както и в отговор на питане на народния представител д-р Ваньо Шарков.
Пътя Новград – Свищов – Никопол, преминаващ през село Вардим, в участъка от границата на област Русе до град Свищов, се предвижда машинно изкърпване около 2000 кв. метра. В този участък ще бъдат извършени и дейности по отводняване на пътната настилка, почистване на окопи, профилиране на банкети и изсичане на растителност. Рехабилитацията на участъка е по програма "Основен ремонт", се съобщава още в писмото на Агенция "Пътна инфраструктура" до свищовския кмет.
Относно състоянието на път II-52 Русе – Бяла: за подобряване на експлоатационното му състояние в участъка, ползващ се за пътуване до Свищов, са предвидени средства по договора за текущ ремонт и поддържане на РПМ с Консорциум "Пътно поддържане – Бяла" за 2010 година.
Относно път РП 3002 – Гара Бяла – Плевен (Българене – Стежерово – Божурлук_ - Свищов – Деков, подобряване на експлоатационното му състояние може да бъде направено едва след като в бюджета за 2010 година бъдат осигурени 9 млн. лева. Състоянието на третокласните пътища е такова, че приемането на ремонтни дейности по методите на текущия ремонт и поддържането няма да подобрят състоянието им в дългосрочен план, се посочва още в писмото на Агенция "Пътна инфраструктура". За този път, има предложение от ОПУ Плевен да бъдат включени в програмата на Агенцията за ремонт по метода "Студено рециклиране", който е един икономически ефективен и бърз начин за рехабилитиране на стари пътища. При осигурено финансиране, ремонтът на пътя ще бъде извършен, гласи още текста в писмото.
Относно рехабилитацията и реконструкцията на път III-407 Полски Тръмбеш – Свищов от Агенция "Пътна инфраструктура" информират, че дейностите не са преустановени и че след 13 март тази година в зависимост от метеорологичните условия на обекта се работи "при максимално използване на човешки и технически ресурси".
Писмото от Агенция "Пътна инфраструктура" е подписано от инж. Димитър Събев, член на Управителния съвет на Агенцията.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания