Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Наградиха победителите в конкурса на "Русофилите"

На 11 май в зала 1 на Общината бяха отчетени резултатите от националния ученически конкурс "България – Русия: традиции и бъдеще", организиран от национално движение "Русофили", Съюзът на българските писатели, Съюзът на българските журналисти и Военно-историческият музей със съдействието на Синдиката на българските учители и Министерството на образованието, младежта и науката.
Тази година конкурсът бе посветен на 65-та годишнина от края на Втората световна война и победата над фашизма.
В общинския кръг на конкурса със свои рисунки, есета и мултимедийни проекти по темата участваха 32 ученици.
Жури с председател историкът Илия Василев оценява разработките на децата, разделени в две възрастови групи: от 5-ти до 8-ми клас и от 9-ти до 12-ти клас.
Отличените ученици получиха грамоти и предметни награди (книги и речници), които им бяха връчени от председателя на движение "Русофили" в Свищов Игнат Ангелов. Най-добре представилите се в конкурса ученици на общинско ниво ще се състезават в националния кръг на конкурса.
Поздрав за всички присъстващи в залата с великолепен музикално-поетичен спектакъл отправиха учениците от Руския театър при СОУ "Димитър Благоев" с ръководители Елвира Дамянова и Иванка Кирилова.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания