Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Поклонение за 6-ти май

Денят на храбростта и на българската армия 6-ти май бе отбелязан с поклонение пред Паметника на загиналите бойци и офицери от 33-ти свищовски полк на площад "Велешана".
Както винаги, празникът беше най-вълнуващ за свищовските ветерани от войните, които дойдоха в официални костюми, закичени със своите медали за храброст.
Слово за подвизите на свищовските войни пред паметника произнесоха председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва офицер от запаса подполковник Йордан Крумов и председателят на Съюза на ветераните от войните Кирил Дамянов.
Приветствия пред паметника отправиха също народният представител инж. Аспарух Стаменов и заместник-кметът на Общината Емил Димитров.
Паметта на героите бе почетена с едноминутно мълчание, след което бяха поднесени венци и цветя.
По-късно в зала 1 на Общината ветераните от войните се срещнаха със заместник-кмета Емил Димитров и с председателя на местния парламент Милен Манолов. Срещата бе инициирана от Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Съюзът на ветераните от войните.

Снимки:
Галя Фирова

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Дарителска Кампания