Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът настоява за спешни ремонти на пътищата ни

За пореден път кметът на Свищов Станислав Благов апелира държавните институции да намерят решение на проблемът с изключително лошата инфраструктура на републиканската пътна мрежа на територията на общината ни.
В писмо, адресирано до премиерът Бойко Борисов, МРРБ, свищовските депутати Ваньо Шарков и Аспарух Стаменов, областните управители на Великотърновска и Плевенска области, както и Агенция "Пътна инфраструктура", заедно с нейните областни управления във Велико Търново и Плевен, свищовският градоначалник настоява за спешни ремонти на републиканските пътища, които водят към Свищов.
Според него крайно наложителни са спешен ремонт на опасните участъци от републиканския път в района на село Вардим, рехабилитация на участъка от републиканския път Русе – Бяла: на територията на свищовска община и на пътя към Плевен – в района на Българене, Стежерово, Божурлук, както и възобновяване на строително-ремонтните дейности по пътя Свищов – Полски Тръмбеш, чиято реконструкция започна, но в момента е преустановена.
"За пореден път се обръщам към всички отговорни институции в Република България за решаване на проблема с изключително тежкото експлоатационно състояние на републиканските пътища, обслужващи община Свищов.", заявява в писмото Благов, определяйки тези пътни отсечки като "републиканските пътища в най-тежко състояние от всички други на територията на страната ни: силно компрометирани, с множество пукнатини и дълбоки дупки, с обрасли в трева банкети, със затлачени или заличени на много места отводнителните канавки".
В скоро време тези пътища ще станат неизползваеми и достъпът до Свищов ще бъде напълно органичен, възможни са и тежки пътни инциденти с човешки жертви, предупреждава още в писмото си Станислав Благов.
Според него, откакто е кмет - вече 10 години, всички правителства и ръководства на агенция "Пътища" са обещавали да започнат ремонтите на републиканските пътища към Свищов, но накрая гражданите от свищовска община все са оставали излъгани.
"Много се надявам настоящото правителство да се отнесе сериозно към проблема и да бъдат взети спешни мерки, защото в противен случай Свищов ще остане напълно изолиран. Това обрича на провал всички инвеститорски намерения, спъва работата на икономическите субекти, влияе негативно за развитието на туризма. Освен това градът ни е и студентски град – в Академията се обучават над 10 000 редовни студенти от цяла България.", коментира Благов.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания