Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Фестивалът на античното наследство ще е след месец

Третото издание на Фестивала на античното наследство "Орел на Дунава" ще се състои на 4, 5 и 6 юни, информира през изтеклата седмица заместник-кметът на Общината Пламен Александров.
Очакваме отново групите за възстановки от Италия, Полша, Румъния, потвърдили участие са и реенактори от Любляна, разбира се, ще участва и Първа тракийска кохорта на свищовските момчета, уточни Александров.
Детайлната предварителната програма за събитието ще бъде готова до броени дни, обяви заместник-кметът. За първи път Фестивалът ще си има собствен интернет-сайт, на който ще бъде публикувана подробна информация за участниците, програмата и прочие.
Отново в рамките на Фестивала "Орел на Дунава" в Свищов ще бъде връчена учредената миналата година награда за цялостен принос за опазване на българското културно-историческо наследство.
Фестивалът добива все по-голяма популярност, все повече хора от страната и чужбина проявяват интерес към него, сподели още Пламен Александров.
Той разкри, че в тазгодишното издание ще още една приятна изненада за свищовлии и гостите на града. Те ще имат възможност да се насладят на операта "Норма" на Белини, която Русенското филхармонично дружество с диригент Найден Тодоров ще представи на откритата сцена в парка "Калето".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания