Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищовска делегация участва в тържествата на Рим

Свищовска делегация взе участие в тържествата, посветени на рождения ден на Рим, информира заместник-кметът Пламен Александров.
Всяка година в италианската столица от 16-ти до 18-ти април празнуват рождението на древния град. Организатори и домакини на събитието са Общината в Рим и групата за възстановки "Сторико – Романо", която познаваме от участието й във второто издание на Фестивала на античното наследство в Свищов миналата година.
За тържествата, посветени на раждането на Рим, пристигат групи на реенактори от цял свят, които вземат участие в традиционния празничен парад покрай Колизеума. Това е най-големия фестивал в света за възстановки на римската история, военни умения, бит и култура. В тазгодишното издание на парада са дефилирали над 2000 реенактори.
За първи път покана за участие в парада бе отправена и към съвсем младата група свищовски реенактори – на Първа тракийска кохорта, но поради краткия срок групата не успява да събере нужните финансови средства за участието си.
Затова тази година на тържествата в Рим Свищов е бил представен само от членове на Съвета по туризъм. Председателят на Сдружението Стефан Проданов е взел участие във възстановките на древната история. По време на празника другият свищовски представител доц. д-р Стоян Проданов е поздравил всички участници от името на свищовския градоначалник Станислав Благов. По време на визитата са били осъществени добри контакти със съветника по културата в Община Рим Аугусто Каратели, в резултат на което в Третото издание на Фестивала на античното наследство в Свищов в началото на юни тази година, заедно с групата за възстановки "Сторико – Романо" от Рим в града ни ще дойдат и представители на администрацията на италианската столица.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания