Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

СОУ "Димитър Благоев" отбелязва Патронния си празн

На 30 април СОУ "Димитър Благоев" чества патронния си празник. Тържеството започва в 9:00 часа в училището.
През цялата изтекла седмица в чест на празника в школото имаше богата програма, с включени над 20 събития.
Програмата стартира още от понеделник с редица изложби, открити уроци, конкурси и спортни мероприятия.
Сред събития в чест на Патронния празник на училището бяха филмов фестивал "Studying English is fun", конкурс за есе на тема "Моето училище", лекоатлетически крос за най-малките ученици, турнири по баскетбол и народна топка, изложба на книги и енциклопедии, оформянето на кът на спортните постижения - с купи, медали, дипломи и грамоти, завоювани от възпитаниците на училището.
Снощи в салона на ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" училището органзира празничен концерт под надслов "Песни и танци от двете страни на Дунав".
През изтеклата година в СОУ "Димитър Благоев" работеха по над 20 международни проекти и национални програми, сред които са: проект "За едно по-различно ежедневие в училище" - заслужил правото да представлява България в Брюксел; проект "Не на тормоза в училище" - с водеща организация "Джендър образование, изследвания и технологии"- град София; проект "Училище на две скорости"; проект "Образование за Натура 2000 - въвеждане на екологична мрежа в българските училища" - в партньорство с Регионален екологичен център за Централна и Източна Европа- клон България и Българското дружество за защита на птиците, финансиран от Фонда за подкрепа на НПО към финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство; проект "От корените на фолклора към европейски криле" - в партньорство с Турция, Полша, Латвия, Румъния, Испания и много други.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания