Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Втори международен турнир по футбол на Ротари клуб

На 24 април Ротари клуб Свищов бе домакин на Втория международен пролетен ротариански турнир по футбол, който се проведе на стадион "Академик" в града.
В надпреварата се включиха 6 отбори: на Ротари клубовете от Свищов, Велико Търново, Русе, София - Витоша и Александрия, както и представителен отбор на Община Свищов.
Турнирът бе официално открит от дистрикт гуверньора Пламен Минев и президента на Ротари – Свищов Румен Йорданов.
Преди началото на срещите за доброто настроение на състезателите и публиката със своя танц допринесоха мажоретките от Балетната школа в града с ръководител Надя Йорданова.
Отборите играха на принципа "всеки срещу всеки", като мачовете бяха от две полувремена по 10 минути.
На финала шампион на турнира стана отборът на румънските гости от Александрия, в който между впрочем имаше сериозно свищовско присъствие – в него играха представители на младежките секции към Ротари – Свищов: Ротаракт и Интеракт, като в полувремената се включи и президента на свищовския клуб Румен Йорданов. В знак на благодарност за помощта да спечелят купата, президента на румънския клуб Петре Филип награди своите млади приятели от Свищов с двудневна екскурзия до Александрия и Букурещ.
На второ място се класира отборът на Ротари София – Витоша с капитан дистрикт гуверньора Пламен Минев, а трети в класирането стана представителният отбор на Община Свищов, който бе воден лично от кмета Станислав Благов.
За голмайстори на турнира бяха провъзгласени Антон Георгиев от Ротари – Свищов и Валери Николов от отбора на Общината. Наградата за вратар отиде в отбора на Ротари София – Витоша, а за състезател "феър плей" – в отбора на ротарианците от Русе.
Бяха връчени награди и на две свищовски двойки "баща и син", участвали в състезанието: на Румен и Никола Йорданови, и на Любомир и Борислав Стоилови.
Идеята на домакините от Ротари клуб - Свищов е пролетния футболен турнир на ротарианците в крайдунавския град да се утвърди като традиционен.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания