Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

"Маратон на четенето" в Градската библиотека

В продължение на два дни в Детския отдел на Градската библиотека бяха отбелязани две важни за децата и възрастните дати – Денят на земята 22 април и Международният ден на книгата 23 април.
По повод Денят на земята 22 април в библиотеката се състоя среща на третокласници от СОУ "Николай Катранов" с Георги Йорданов - представител на Българското дружество за защита на птиците в Свищов. Той запозна децата с дейността на дружеството, като в своята беседа подчерта необходимостта от опазването на птиците и природата, която ни заобикаля. Срещата продължи с "маратон на четенето", в който се включиха всички присъстващи - и служителите на библиотеката, и гостите. Прочетени бяха басни, приказки, стихотворения, припомнени бяха мисли на бележити личности за книгата.
На следващия ден празника премина под мотото: "Нека четем заедно любимите книги!". Гости на библиотеката бяха първокласници на СОУ "Николай Катранов" с ръководител Снежана Блажева. Макар и малки, децата с голямо желание четоха приказки и басни, като приятно изненадаха библиотекарките, рецитирайки стихове, специално подготвени за празника.
За активното им участие в края и на двете срещи на децата бяха раздадени информационни материали, с пожеланието да станат чести посетители и добри читатели на Градската библиотека.

Лиляна Димитрова,
служител на Градската библиотека

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания