Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

"Маратон на четенето" в Читалищната библиотека

За пета година читалищна библиотека се включи в националната инициатива "Четяща България"

За пета поредна година библиотеката при ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" се включи в национална инициатива "Четяща България", организирайки "маратон на четенето" в библиотеката с поредица от събития през изтеклата седмица.
В понеделник в библиотеката имаше "Ден на отворените врати", по време на който на читатели бе дадена възможност за безплатна регистрация и връщане на "закъсняла" книга без глоба.
Във вторник служителките на библиотеката Веселина Спасова и Маргарита Колева гостуваха в Дома за стари хора в Свищов, и заедно с домуващите четоха любими произведения от български автори. Освн това дариха и 20 книги с автори предимно от български класици.
В сряда библиотеката при ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" дари по 30 книги - художествена литература от български и чужди автори, на три библиотеки в села от общината, както и 60 тома на библиотеката към читалището в село Петокладенци, с което свищовското читалище работи съвместно от дълги години. Същия ден следобед на откритата сцена в парк "Калето" любими произведения бяха представени чрез артистично четене от артистите на Драматичния театър при читалището.
В четвъртък, на 22 април, съвместно с Дружеството за защита на птиците и по повод отбелязвания на тази дата Ден на земята, библиотеката организира "четене сред природата" в местността Паметниците.
В петък по време на предаванията на Общинското кабелно радио, служителките на библиотеката при ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" четоха откъси от най-новата книга на свищовския почетен гражданин писателят Георги Данаилов.
Всички мероприятия от маратона на четенето, организиран от читалищната библиотека през изтеклата седмица, преминаха под мотото "Четяща България – четящ Свищов".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания