Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Делегация от Кременчуг гостува в Общината

Свищов и Кременчуг възстановяват разменните ученически лагери

Делегация от побратимения със Свищов украински град Кременчуг пристигна в Общината на 21 април.
Визитата е във връзка с изпълнение на практика на партньорските инициативи между двете общини, заложени в подписания договор за побратимяване.
В състава на делегацията от Кременчуг са директорът на общинското телекомуникационно предприятие Сергей Перепелятник, генералният директор на общинското предприятие "Горводоканал" и началникът на отдел "Семейства и младежи" в Общината Татяна Одерий.
Веднага след пристигането си, гостите бяха приети в кабинета на свищовския градоначалник, където освен с него, имаха възможност да се срещнат и с представители на ръководството на администрацията.
Като подарък от кмета Станислав Благов гостите получиха сувенири и свищовско вино.
От своя страна членовете на делегацията също поднесоха подаръци от името на кмета на Кременчуг Николай Глухов. Много впечатляващи бяха произведенията на приложното изкуство, изработени от децата в Кременчуг, които началникът на общинския отдел "Семейства и младежи" в украинския град Татяна Одерий поднесе на кмета Благов и останалите представители на ръководството на Община Свищов.
В програмата на делегацията от Кременчуг бяха включени срещи с ръководството на ВиК – Свищов, председателя на Общинския съвет Милен Манолов и общински съветници, както и с ръководството на СОУ "Димитър Благоев".
Двете общини планират това лято през месец юли деца от Кременчуг да летуват заедно с ученици от свищовското училище на морето, а през август деца от Свищов да са на лагер в украинския град.
За гостите бе предвидена и културна програма с посещение на забележителности в Свищов, Велико Търново и Габрово. Делегацията от Кременчуг отпътува от града ни на 24 април.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания