Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Национален конкурс "Звездици за Лора" 2010

16-годишната Гергана Великова от Добрич спечели статуетката "Звездици за Лора" в конкурса за млади естрадни изпълнители в памет на Лора Николова и ангелите от Лим

На 17 и 18 април в салона на ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" в Свищов се състоя шестия национален конкурс за популярна песен "Звездици за Лора", който се провежда в памет на Лора Николова и останалите свищовски деца, трагично загинали във водите на река Лим.
За поредна година конкурсът, организиран от бащата на Лора Илиян Николов, Община Свищов, ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" и фондация "Ангели от Лим", събра десетки млади музикални таланти от цяла България. В тазгодишното издание на конкурса участваха 90 изпълнители на възраст от 7 до 19 години от Свищов, Добрич, Шумен, Севлиево, Троян, Горна Оряховица, Монтана, София, Варна, Несебър, Пазарджик, Търговище и др.
Председател на журито отново бе естрадната певица Маргарита Хранова, а в състава му бяха още нейната колежка Мими Иванова, композиторът Андрей Дреников, продуцентът в БНР Мая Райкова, директорът на фестивала "Златния Орфей" Дарина Генова и заместник-кметът на Oбщина Свищов Пламен Александров.
Съгласно регламента на конкурса, в първия тур младите изпълнители се представиха с българска песен и журито определи кои участници продължават във втори тур с песен по избор. Във всяка от възрастовите групи бяха връчени награди за трите първи места, както и награди от спонсори.
В първа възрастова група – от 7 до 10 години, носители на първа награда станаха двама млади изпълнители - осемгодишната Любомира Вушева от Ботевград и десетгодишната Габриела Иванова от Русе. Във втора възрастова група от 11 до 13 години, също имаше две първи награди: на 13-годишните Богомил Бонев от Горна Оряховица и Симеон Йовчев от Шумен. Първа награда в трета възрастова група - от 14 до 16 години, спечели София Петрова на 16 години от Русе. Двама са носителите на първи награди имаше и в четвъртата възрастова група - от 17 до 19 години: Християна Дънкова на 17 години от Добрич и Роберта Димитрова, също на 17 години от Шумен.
Носител на наградата на кмета на Община Свищов стана 13- годишната Ася Колева от Добрич. Наградата на ПБЧ "Еленка и Кирил Аврамови" спечели 17-годишният Робърт Ангелов от Горна Оряховица. Ванеса Илиева на 15 години от Велико Търново спечели наградата на БНР, а 10-годишната Траяна Цанкова от Севлиево взе наградата на МФ "Алеко Константинов".
Голямата награда на традиционния конкурс в памет на Лора Николова и другите свищовски деца, трагично загинали във водите на река Лим - статуетката "Звездици за Лора", спечели Гергана Великова на 16 години от Добрич. Наградата бе връчена на младата изпълнителка от бащата на Лора Илиян Николов.
По време на откриването и закриването на конкурса в залата прозвуча и специално написаната от композитора Андрей Дреников песен "Звездици за Лора", в изпълнение на Гергана Георгиева от свищовския клуб "Естрада".
За пореден път и изпълнителите, и публиката бяха дълбоко развълнувани и от изпълнението на Лора Николова, което прозвуча на запис в залата.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания