Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Рекорден брой участници в конкурса "Три звездички"

Рекорден брой участници и рисунки имаше в тазгодишното издание на конкурса за детска рисунка "Три звездички", в памет на Боряна, Женя, Светослава и останалите свищовски деца, загинали при трагичния инцидент в река Лим преди 6 години, обявиха организаторите от фондация "Ангели от Лим". За в-к "Свищовски бряг" майката на Боряна Веселина Тошева уточни, че са получени над 260 рисунки от 200 млади таланти, като участниците са били от цяла България и Сърбия.
На 14 април във фоайето на Общината бе открита изложба с част от творбите в конкурса, а в Зала 1 се състоя награждаването на най-добрите рисунки.
Отличените автори бяха разделени в четири възрастови граници. Те получиха специалните статуетки на конкурса и грамоти. Всички деца, изпратили рисунки за конкурса, също бяха поощрени с грамоти за участие.
Тази година бяха връчени две специални награди. Отново едната отиде за скаутската организация "Млад фермер" в сръбското село Бродарево, а другата бе връчена на малчуганите от Дневния център за деца с увреждания в Свищов.
За доброто изпълнение на всички по време на награждаването със своите изпълнения се погрижиха възпитаниците на ЦДГ "Калина Малина" с ръководители Веска Борисова и Надя Лалова и учениците от 3б клас на СОУ "Николай Катранов" с ръководител Ценка Димитрова.
За децата организаторите бяха осигурили и вкусна почерпка с лакомства и плодови сокове.
Изложбата с рисунки от конкурса "Три звездички" ще остане във фоайето на Общината до 10 май и всеки, който желае има възможност да разгледа тези чудесни произведения на изкуството, сътворени от децата.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания