Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

"Global village" на АИЕСЕК гостува в Общината

Над 100 млади хора от различни националности изпълниха ритуалната зала на Общината на 13 април следобед. Поводът бе атрактивно събитие, организирано от локалната секция на студентстската организация АИЕСЕК в Свищов – "Global village" (световно село). Мероприятието е традиционна изява на АИЕСЕК и чрез нея поканените в страната ни чуждестранни доброволци имат възможност да презентират културата и традициите на своята родна страна.
"Общо 11 държави са представени в това издание на "Global village" – Германия, Франция, Япония, Китай, Сърбия, Турция, Македония, Индия, Гана, САЩ и България. Поканените чуждестранни доброволци - студенти и млади преподаватели, са на стаж в момента в страната ни.", уточни възпитаничката на Стопанската академия Нефисе Фъчъджи, уточнявайки, че в Свищов вече са пристигнали двама стажанти и очакват още трима.
В залата на импровизирани демонстрационни маси представителите на всяка страна бяха "разказали" за своята родина чрез традиционни ястия и напитки, които всеки имаше възможност да опита. Освен това всяка от държавите бе представена и чрез кратка мултимедийна презентация.
Всички участници бяха приветствани от президента на локалната секция на АИЕСЕК в Свищов Яна Макавеева, която благодари на Академията и Общината за съдействието при организацията на събитието.
"Вашето "Global village" е толкова хубаво: пъстро и цветно, че мога само да ви пожелая да продължавате в същия дух напред.", поздрави младите хора и заместник-кметът Пламен Александров от името на Община Свищов.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания