Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Георги Ценов е втори в национален хип-хоп турнир

18-годишният Георги Иванов Ценов от Свищов завоюва почетното второ място в национален турнир по хип-хоп танци. Състезанието се проведе на 1-ви април във Враца и в него участваха младежи от града домакин, Монтана, София, Видин и Свищов. Изпълнителите се представиха в стила c-walk, който представлява модерен хип-хоп вариант на добре познатия ни танц степ.
В паузите между всеки кръг на състезанието пред публиката танцуваха групата по хип-хоп танци от Враца "Landslide", шампионите на България по breakdance танци "Monstribe crew", също така рап и бийтбокс изпълнители, които допълнително нажежиха обстановката в залата караха публиката да аплодира бурно.
Второто място в турнира свищовлията Георги Ценов спечели след оспорвана конкуренция и поредица надигравания в съответния стил.
"Това беше първият такъв турнир във Враца. Участвах в него по покана на мой приятел. Всичко беше на ниво, за което поздравявам организаторите. Участниците бяха много дружелюбно настроени и винаги усмихнати, което зареждаше с положителни емоции цялата зала. Журито беше справедливо и нямаше никакви корпупционни схеми при определянето на победителите.", сподели за в-к "Свищовски бряг" след завръщането си Георги и допълни, че според него трябва да има повече такива събития, защото те зареждат младите хора с позитивизъм и стремеж за развитие.
В момента Георги е ученик в 12 клас на ДТГ "Димитър Хадживасилев". Той е сред основателите на групата за хип-хоп танци към Първо българско читалище "Еленка и Кирил Д. Аврамови" и категорично е сред най-добрите изпълнители в този стил танци не само в Свищов, но и в страната.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания