Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Панихида в памет на 12-те Ангели от Лим

На 4 април тази година се навършиха 6 години от трагедията в река Лим, при която загинаха 12 свищовски деца.
Тогава загубихме завинаги Антоана, Александра, Антония, Боряна, Женя, Светослава, Валентин, Виктор, Лора, Светослав, Глория и Юлиян – едни прекрасни, добри, талантливи, чудесни свищовски деца. В спомените ни те останаха завинаги живи, възкръснали в образите на 12-те Ангели от Лим.
По повод 6-та годишнина от трагедията в река Лим, на 12 април Великотърновският митрополит Григорий и свищовски свещеници отслужиха Панихида в памет на трагично загиналите свищовски деца. Панихидата бе отслужена при параклиса "Свети Дух" в Гробищния парк до гробовете на децата. Службата бе извършена в първия ден след края на Светлата седмица след Великден.
Освен родителите и роднините на загиналите деца, да се поклонят пред гробовете на Ангелите от Лим по повод тъжната годишнина бяха дошли също кметът на Община Свищов Станислав Благов, заместник-кметовете Емил Димитров и Пламен Александров, председателят на икономическата комисия в местния парламент доц. д-р Андрей Захариев, директорът на дирекция «АПИОУПЕВ» в Общината Стоян Парашкевов.
Всяка година в Свищов през месец април в памет на трагично загиналите свищовски деца се провеждат "Дни на Ангелите от Лим", които включват редица мероприятия.
Според програмата за тази година на 13 април от 14:30 часа на площад "Алеко" ще се състои Общоградски ежегоден лекоатлетически крос в памет на Антония Братова и Антоана Евтимова.
На 14 април от 14:00 часа във фоайето на Общината ще бъде открита изложба и обявени резултатите от конкурса за детска рисунка "Три звездички" в памет на Боряна Петкова, Женя Ангелова и Светослава Пантелеева.
На 16 април в зала 1 на Общината ще бъдат обявени резултатите от Литературен конкурс "Светът през детските очи" в памет на Александра Гергова.
А на 17 и 18 април в салона на ПБЧ "Ел. и К. Д. Аврамови" ще се състои Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Звездици за Лора" в памет на Лора Николова.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания