Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Близо 400 дървета и храсти засадиха от Общината

365 броя иглолистни и широколистни дървета, както и 30 броя храсти засадиха служителите на Община Свищов. Кампанията е по повод Седмицата на гората, в чието отбелязване Община Свищов е традиционен участник, информира Стоян Парашкевов, директор на дирекция "АПИОУПЕВ" в администрацията.
Залесяването е било организирано и проведено в дните непосредствено преди Великденските празници, като в него освен служители на Общината са взели участие и наетите лица по националната програма ОСПОЗ, уточни Парашкевов.
По молба на Община Свищов, на основание Закона за горите и Правилника за прилагането му, няколко горски стопанства са предоставили безвъзмездно репродуктивен материал. Това са Изпълнителна агенция по горите - гр. Ловеч, дарила на Общината ни 30 броя източна туя, Държавно горско стопанство - с. Борима, подарило 130 броя черен бор и по 20 броя хималайски кедър и обикномвен смърч, Изпълнителна агенция по горите - гр. Велико Търново, откъдето са предосатвени по 50 броя черен дъб и липа, както и 5 броя явор и Държавно горско стопанство - гр. Разград, дарило на Община Свищов по 30 броя източна туя, черен бор и храст "птиче грозде".
Община Свищов е изпратила благодарствени листи до всички отзовали се на молбата й горски стопанства, съобщи още Стоян Парашкевов.
Той информира, че дарената дървесна и храстова растителност е засадена в района на жилищен комплекс на ул. "Симеон Ванков" (около детската площадка, междублоковите пространства и в близост до стълбите, които водят към жилищния квартал), двата Гробищни парка на Свищов (новия - в местността "Манастирски трап" и стария – до площад "Велешана") и в района на парковата зона до спортен комплекс "Свищов" (до бившата нафтостанцията).
Тази година Седмицата на гората се провежда в дните от 6 до 11 април и се чества за 85-ти пореден път, като мотото на празника е "Гората утре - нашата грижа днес".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания