Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Великденска служба в храма "Свети Пророк Илия"

Стотици вярващи изпълниха православните църкви в Свищов в неделния ден на Възкресение Христово.
За първи път от дълго време насам празнична служба за Великден бе отслужена в храма "Свети Пророк Илия". Той стоя полуразрушен и заключен много години, но от началото на 2010 година отново функционира, след като бе реконструиран по проект на Община Свищов, финансиран по "Красива България".
Тук тази година Първи български хор "Янко Мустаков", с диригент Елизабет Людмилова и хормайстор Бисера Друмева, изнесе своя традиционен Великденски концерт. Хористите се вълнуваха много, тъй като за първи път пееха в тази църква, но изпълнението им бе блестящо на фона на великолепната акустика на храма.
Сред християните, предпочели да дойдат в този храм да запалят свещ и се поздравят за Великден, както и да се насладят на концерта, бяха кметът на Общината Станислав Благов, народният представител инж. Аспарух Стаменов, секретарят на Общината Върбинка Конова, общински съветници.
По същото време в храма "Света Троица" се състоя традиционният Великденският концерт на Детския хор при отдел "Образование и култура" с диригент Мария Възланова и корепетитор Стефка Филипова-Влахова. Изпълненията на младите ни хористи за пореден път донесоха много празнично настроение на всички свищовлии и гостите на града, дошли за Великденската празнична служба в храма.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания