Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Смениха управителя на болницата

На извънредно заседание, свикано във сряда следобед по настояване на групите от ПП "ГЕРБ" и ПП "Атака" Общинският съвет гласува за промяна в ръководството на свищовската болница.
Mестният парламент дебатира близо 3 часа върху предложения от двете групи дневен ред от една единствена точка, с три подточки: освобождаване на д-р Лъчезар Михайлов от длъжността управител на МБАЛ - Свищов, без да бъде освобождаван от отговорност, избиране на Гавраил Гевезов за временно изпълняващ длъжността до назначаването на конкурс и възлагане на кмета на Община Свищов да сключи договор за управление с новия управител до провеждане на конкурс за същата длъжност. Основният мотив на вносителите на предложението бе лошото състояние на лечебното заведение.
В хода на дебата съветниците коментираха основно състоянието на болницата, управленските качества на досегашния управител д-р Лъчезар Михайлов и доколко подходяща за длъжността е кандидатурата на предложения Гавраил Гевезов, който е икономист по професия и не е от града.
На финала с гласовете на съветниците от ПП "ГЕРБ", ПП "Атака" и Коалиция "За Свищов" предложението за смяна на ръководството на МБАЛ – Свищов бе прието. От присъстващите 27 общински съветници 20 гласуваха "за", 6-ма съветници - "против" , 1 – "въздържал се".
Новоизбраният управител на болницата Гавраил Гевезов не присъстваше на извънредната сесия. Той бе официално представен в Свищов ден по-рано, в понеделник, от заместник-министъра на здравеопазването д-р Валерий Митрев. Тогава на среща със лекари, съветници и пред медиите Гевезов обяви, че ако бъде избран на поста, ще работи в посока привличане на специалисти, пациенти и въвеждане на нови клинични пътеки.
Гавраил Гевезов е на 62 години, пловдивчанин по рождение, икономист по професия - завършва специалност "Планиране" в УНСС, има допълнителни квалификации по здравен и фирмен мениджмънт. През последните 20 години е заемал ръководни позиции в здравни заведения в столицата, като последната му месторабота е старши експерт във финансовия отдел на Военномедицинска академия.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Дарителска Кампания