Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Пламен Александров преизбран за председател на ПБЧ

Общото събрание на ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" преизбра единодушно досегашния председател на читалището заместник-кмета Пламен Александров. Това се случи на отчетно-изборен форум на читалището на 24 март.
Така Александров, който ръководи културната институция от 2000 година, започна четвърти мандат като нейн председател. По негово предложение Общото събрание гласува Читалищното настоятелство да бъде увеличено на 9 членове, като към досегашните 7 представители бяха добавени двама нови. Единодушно бе преизбрана и Проверителната комисия.
В представения отчет за дейността на читалището през изминалата година бе посочено, че въпреки икономическата и финансова криза, ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" е функционирало нормално и дори е разширило обема на дейностите си, за което председателят благодари на читалищните служители и самодейци.
Относно бюджета на Читалището за 2010 година, бе съобщено, че културната институция ще работи в условията на ограничена държавна субсидия в размер като тази от 2008 година и вероятно ще се наложи съкращаване на разходите и прилагане на икономии, ще бъдат търсени начини и за осигуряване на допълнителни приходи.
Общото събрание на ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" прие също изменения и допълнения в Устава си, които се налагат заради гласуваните миналата година промени в закона за народните читалища.
Утвърдени бяха и нови членове на културната институция.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания