Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Представиха "Натура 2000" на дискусионен форум

Община Свищов бе домакин на Обществен дискусионен форум за "Натура 2000", който се състоя в сряда следобед в зала 1 на административната сграда. На форума бе представена информация за изграждането на екологичната мрежата, дейностите по нея и задълженията на България, съгласно директивите на Евросъюза.
В дискусията участваха ученици, представители на неправителствени организации и служители от общинската администрация.
В началото всички присъстващи бяха поздравени от кмета на Общината Станислав Благов, който припомни, че свищовската общественост е много чувствителна и активна по отношение на екологията и че тук демократичните промени в края на 80-те са започнали с екологични протести.
Форумът е част от изпълнението на проект "Образование за Натура 2000", който се осъществява от Регионалия екологичен център за Централна и Източна Европа и Българското дружество за защита на птиците. В проекта като пилотни са включени и три свищовски училища: СОУ "Цветан Радославов", СОУ "Димитър Благоев" и ПГ "Проф. д-р Асен Златаров". В училищата бяха проведени открити уроци и тествано учебно помагало за Натура 2000. До един месец учебното помагало ще бъде готово и по него учениците и учителите ще могат да работят в училище и да обсъждат въпросите по "Натура 2000", бе обявено на срещата.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания