Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Паметникът на френските войни е на новото си място

Паметникът на френските войни в Свищов вече се издига на новото място, определено за него. С одобрението на Френското посолство в България в края на 2009 година бе решено той да бъде преместен на подходящо място в централната част на Свищов - срещу градския стадион "Академик", в близост до СОУ "Цветан Радославов".
Работниците на фирмата изпълнител, работят усилено и през почивните дни, за да бъдат довършени планираните дейности в срок. Монтирането на паметника е почти завършено, остава да бъде дооформено и прилежащото пространство.
Изместването на Паметника на 16-та колониална френска дивизия се наложи, след като през есента на 2009 година теренът, на който се намираше, бе продаден на "Тенгелман Риъл Естейт Интернешенъл България" КД с цел за застрояване на магазин от немската веригата "ПЛЮС".
За преместването на паметника с решение на Общинския съвет от бюджета на Общината бяха заделени 30 000 лева. Още 10 000 лева за това предостави и фирмата купувач на терена, където доскоро се намираше паметникът.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания