Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Спортни успехи за СОУ "Димитър Благоев"

С многобройни спортни успехи на своите възпитаници, се похвалиха през изтеклата седмица от ръководството на СОУ "Димитър Благоев".
Една от основните цели в Стратегията за развитие на учлището е създаване на съвременен модел за здравословен начин на живот на учениците чрез спорт и общуване с природата, като за тази цел за изградени спортни клубове по баскетбол, футбол, волейбол, тенис на маса и туристически клуб, в които спортуват ученици от 1-ви до 12-ти клас, а спортният календар е наситен с много изяви и участия.
Системната и последователна работа на учителите Десислава Генадиева, Николай Марков, Николай Николов, Николай Николаев донесе и много спортни успехи през настоящата учебната година, отчитат от СОУ "Димитър Благоев".
Първите награди са още от лекоатлетическия крос за наградите на кмета на Общината Станислав Благов по повод празника на града "Свищовски лозници" през септември 2009 година. Те са за Преслава Маринова и Иво Иванов, класирали се на първо място, Веселина Дончева – на 2-ро място, Яна Гергова и Анри Чешмеджиев – на 3-то място.
В турнира по баскетбол по случай 125-та годишнина на ДТГ "Димитър Хадживасилев" отборът на СОУ "Димитър Благоев" (8-12 клас) завоюва 3-то място .
Страницата на успехите се допълва и от участието на представителните отбори на училището по футбол, тенис на маса, баскетбол и волейбол на традиционните ученически игри, завоювали призовите първи и втори места в крайното класиране.
Спортните успехи за училището продължават и на областно ниво. Отборите по баскетбол на момичетата 5-7 и 8-10 клас са се класирали на първо място с право на участие в квалификационен турнир за Републиканското първенство, отборът по тенис на маса момчета 5-7 клас е втори, а отборът по баскетбол на момчетата 5-7 клас е трети в областните игри V-VІІ клас-ІІІ място.
В Ученическите игри "Цвятко Цветков" – с. Българско Сливово, традиционно първите места се заемат от отборите на СОУ "Димитър Благоев". Тази година отборът по баскетбол на момичета 5-7 клас зае първо място, а отборът по баскетбол на момчетата 5-7 клас зае трето място.
В юбилейния турнир по случай 45-та годишнина от обявяването на Белене за град, отборът по баскетбол на момичетата 5-7 клас и отборът по баскетбол на момчетата 5-7 клас с треньор Николай Николов заеха първите места.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания