Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът посрещна учители от пет европейски държави

Учители от пет европейски държави гостуваха на свищовския градоначалник миналия четвъртък.
Гостите пристигнаха в Свищов по международния проект "Светът на дъгата", в който участва свищовското училище СОУ "Николай Катранов". Проектът се реализира в началния курс и неговата основна цел е взаимното опознаване, изучаването на приликите и различията между европейските страни, култура и европейски езици.
В своя кабинет Станислав Благов прие делегацията, която включваше 13 учители от Холандия, Полша, Латвия, Португалия и Турция. В групата имаше и един ученик от началния етап на обучение от партньорското училище в Турция.
Приветствайки своите гости, свищовският кмет заяви, че България е прекрасна страна, а нашият град е първия свободен град в България, където е поставено началото и на местното самоуправление. "За нас е голяма радост и висока чест да бъдете наши гости.", обърна се към учителите Благов.
Всяка група от дадена страна в делегацията имаше възможност да представи накратко своето училище и държавата си. Чуждестранните учители благодариха за топлото посрещане в Свищов и споделиха, че България много им харесва.
Всяка от групите поднесе символични подаръци на кмета. Благов пък подари на всеки от гостите мартеница, сувенири и тазгодишния календар на Общината, в който основна тема са децата на Свищов.
В програмата за тридневното гостуване на чуждестранните учители в Свищов, освен работните срещи по проекта в СОУ "Николай Катранов", бяха включени още разглеждане на местни забележителности, концерт с изпълнения на фолклорни състави и други групи към свищовското читалище, както и екскурзия до Велико Търново.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания