Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Първият щъркел долетя в Свищов … на главната улица

На 11 март в Свищов бе забелязан първия щъркел за тази пролет. Любопитното в случая е, че птицата се разходи не къде да е, а по главната улица на града.
Това се случи миналия четвъртък в ранния следобед (около 14:30 часа). По това време граждани сигнализираха в Общината за разхождащ се щъркел между хората и автомобилите по главната улица, в бизост до светофарите на площад «Свобода». За птицата бе информиран и регионалният координатор на Българското дружество за защита на птиците в Свищов Емил Тодоров, който веднага се отправил към посоченото място.
«В крайна сметка аз така и не видях щъркела.», сподели по-късно за в-к «Свищовски бряг» Емил Тодоров. Според него птицата просто се е била изморила и е кацнала да си почине, след което е отлетяла. «Надявам се, че всичко с нея си е наред, не сме получавали по-късно сигнали за намерена птица.», допълни регионалният координатор на БДЗП. По думите му това наистина е първият щъркел, забелязан в региона. През почивните дни той е пътувал с представители на организацията по проучвания на птиците в Северозападна България, но не е забелязал щъркели в свищовско.
Хубавата случка донесе най-много радост на свищовлиите, които имаха възможност да се срещнат «на живо» с щъркела посред главната улица.
Мнозина успяха да заснемат този «предвестник на пролетта» и да споделят снимките и клипчетата си в интернет.
Така същата вечер снимката на «gigi_88» от Свищов бе показана по национаната телевизия «Би Ти Ви» в рубриката «Аз репортерът» по време на синоптичната прогноза. Клипче с разхождащия се щъркел по главната улица в Свищов може да бъде видян и във www.VBOX7.com на адрес: http://www.vbox7.com/play:5c48b071&start=.
Така че, свищовлии, прочухме се за добро, пролетта при нас дойде!

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания