Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Зимата се завърна с пълна сила

Зимата се завърна с пълна сила
Въпреки мартенските дати в календара, зимата се завърна с пълна сила през изтеклата седмица.
Още в понеделник обилен снеговалеж и силен вятър затрудниха от рано сутринта движението на автомобили и хора в Свищов. Пътните настилки бяха заснежени и някои от стръмните участъци в града бяха проблемни за движение, въпреки, че техниката и служителите на Общинско предприятие "Чистота" опесъчаваха и почистваха улиците.
Въпреки, че на територията на общината непрекъснато работеха машините на Пътно управление и нямаше съобщения за затворени междуселищни отсечки, шофьори споделяха, че движението към всички направления – Велико Търново, Русе и Плевен, е затруднено, има много закъсали автомобили и ТИР-ове.
От Хидрометеорологичната станция в Свищов информираха, че натрупаната нова снежна покривка е 15 см. Измерената температурата на въздуха в Свищов тези дни се движеше между минус 1 до минус 5 градуса, но заради силния вятър времето се усещаше като много по-студено.
След временно прекъсване, в нощта срещу четвъртък отново заваля сняг и към 8 часа вчера сутринта измерената снежната покривка беше вече 19 см, с натрупани нови 4 см. Според информацията на sinoptik.bg, заради североизточния умерен вятър със скорост 6 м/сек, отчетената темепература на въздуха от минус 2 градуса, се усещаше като минус 8 градуса.
Рано сутринта в четвъртък оперативният дежурен служител в Областното пътно управление информира, че заради влошената пътна обстановка ще бъдат отменени занятията в училището в свищовското село Морава и че заради силния вятър големи навявания от сняг са се образували на почти всички пътни участъци в община Свищов. От Областното пътно управление информираха още, че на места снегът, който вали, е с жълто-червеникав цвят, което се дължи на прашни отлагания, идващи от Северна Сахара. Заради образувалите се снегонавявания, бяха затворени три отсечки в общината: между селата Морава – Драгомирово, Драгомирово – Българско сливово и между Царевец – Совата – Хаджидимитрово.
Според прогнозата на синоптиците за Свищов в днешния петъчен ден преваляванията от сняг ще продължат, а през почивните дни и понеделник ще спрат – в събота ще бъде слънчево, а в неделя и понеделник с променлива облачност. Във вторник и сряда се очакват нови превалявания, но слаби и от дъжд, а температурите ще се покачат до 6, 10 и дори 15 градуса над нулата.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания