Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В СОУ "Николай Катранов" посрещат гости от пет евр

В СОУ "Николай Катранов" посрещат гости от пет европейски
държави
Визитата е част от международен проект, в който участва училището
Вчера в СОУ "Николай Катранов" посрещнаха гости от пет европейски държави. Визитата е по международния проект "Светът на дъгата", програма "За учене през целия живот", където училището участва като партньор.
Общо 14 учители от партньорските училища по проекта в Холандия, Полша, Латвия, Португалия и Турция пристигнаха в Свищов и бъдат тук до 14 март, за да се запознаят с работата на своите колеги, с българските култура, обичаи и традиции. Основната цел на проекта "Светът на дъгата" е да се изучат приликите и различията между европейските страни, култура и европейски езици.
Координатор на проекта в СОУ "Николай Катранов" и организатор на работната среща е учителката по английски език Оля Михова.
Програмата за гостите включва разглеждане на забележителностите в град Свищов, среща с кмета Станислав Благов, екскурзия до Велико Търново и туристическите комплекси "Етара" и "Арбанаси", музикални програми с фолклорни танци, балет и театър, представяне на традиционни обичаи, песни, приказки и пословици, наблюдение на учебни уроци в началния курс, разучаване на български песени и танци.
Предизвикателство за чуждестранните педагози ще бъде урокът разработен от Милена Богданова, началник-отдел "Образование и култура" в Община Свищов на тема: "Толерантен ли си?" – в който са включени презентации на родители, дискусиия за междукултурното и мултиетническо обучение, размяна на педагогически практики за обучение на деца със специални образователни потребности.
Проектът ще помогне на учениците, учителите и местната общност да разберат, че разликите могат да бъдат истински източник за обогатяване в Европейския съюз.
Училищното ръководство и екипът на проекта благодарят на всички колеги, родители и спонсори, които подпомагат посрещането на гостите, за да бъдат представени достойно България, Свищов и СОУ "Николай Катранов".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания