Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

100 лева дари ККП "Щастливеца" за ремонта на

100 лева дари ККП "Щастливеца" за ремонта на
храм "Свето Преображение"
Дарение от 100 лева за храм "Свето Преображение Господне" направиха членовете на ККП "Щастливеца" в Свищов. Сумата бе предадена лично на свещеника на храма протойерей Димитър Маринов от от председателя на клуба на свищовските пенсионери Мария Радулова на традицонната сбирка на пенсионерите в сряда.
"Макар и скромна, тази сума е знак за нашата искрена съпричасност към съдбата на църквата. Надяваме се скоро отново да можем да се събираме в храма на празничните му служби.", обърна се Мария Радулова към протойерей Димитър Маринов, предавайки му парите. От своя страна, свещеникът благодари на пенсионерите за жеста и заяви, че се надява повече хора да последват техния пример.
Храмът "Свето Преображение Господне" в Свищов бе затворен в края на януари тази година поради опасност от пропадане. Специалистите оценяват щетите и подготвят план за укрепителни мероприятия, за изпълнението на които ще са нужни доста средства.
Дарението на ККП "Щастливеца" за храма бе събрано по инициатива на Вокалната група към клуба. За целта в сряда хората от третата възраст подредиха кулинарна изложба в своя клуб, експонатите от която бяха раздадени чрез томбола. Сумата за църквата бе набавена от продажбата на билети за томболата.
Традиционната сбирка на клуба в сряда този път бе посветена на Международния ден на жената 8-ми март. По случай празника пенсионерите бяха поздравени с музикална програма от второкласниците на СОУ "Николай Катранов".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания