Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Д-р Ваньо Шарков: Синята коалиция е против АЕЦ "Бе

Д-р Ваньо Шарков: Синята коалиция е против АЕЦ "Белене" и ГМО
Синята коалиция е против строителството на атомната централа в Белене, заяви на пресконференция в Свищов депутатът д-р Ваньо Шарков, който е и заместник-председател на политическата група в Народното събрание. Той систематизира три основни причини в подкрепа на тази позиция: първата е, че Русия не е построила нито една атомна електроцентрала в някоя от другите бивши социалистически страни, на второ място - безспорен факт е, че България няма нужда от нови енергийни мощности в момента и количеството електроенергия, която се произвежда е напълно достатъчна за потреблението в страната, заяви д-р Ваньо Шарков. Според него не бива да се забравя и проучването на БАН, което безспорно показва наличието на по-висока сеизмичност в региона - заради доклада строежът на централата бе спрян преди повече от 20 години. Получаването на пари от Русия за изграждането на АЕЦ "Белене" е икономическо заробване на страната ни – това са пари, които бъдещите поколения ще изплащат с години, коментира д-р Шарков.
Свищовският народен представител информира още, че сините в парламента водят последователна политика и по отношение на забраната за ГМО. "Приоритет на страната ни трябва да бъде производството на биологични продукти. Използването на ГМО е въпрос, свързан със здравето на нацията, защото не може да се рискува с приложението на ГМО да се застрашава живота на българските граждани.", коментира д-р Шарков.
Той уточни, че групата на Синята коалиция в парламента ще предложи законодателни промени в Закона за храните, отнасящи се до: ясно обозначение върху опаковката на всеки продукт, съдържащ ГМО; продажбата на храни, съдържащи ГМО, да става на отделни и ясно обозначени търговски площи (щандове); пълна забрана за производство на детски храни с използване на ГМО; пълна забрана на разпространение и продажба на хранителни продукти с ГМО в детски градини, училища и търговската мрежа около тях. "Това са нашите деца и внуци - експерименти с тях не можем да си позволим.", коментира още д-р Шарков.
Относно състоянието на свищовската болница д-р Ваньо Шарков посочи, че всичко с договора на болницата ни със здравната каса е наред, договорено е и всяко лечебно заведение да получава от касата цялата сума от заработения бюджет за месеца, допълнително в държавния бюджет са отпуснати още 350 млн. лева за болничната помощ. Общо 140 млн. лева са предвидени за общинските болници и по ОП "Регионално развитие", пред която лечебните заведения ще имат възможност да кандидатстват с проекти за реконструкция, обновяване и оборудване на здравните заведения.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания