Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Община Свищов бе отличена с грамота

Община Свищов, представлявана от кмета Станислав Благов, бе отличена с грамота за успешно участие в конкурса за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации, организиран от "Фондация за прозрачни регламенти".
В категорията "Най-прозрачна общинска администрация" Община Свищов бе определена като един от претендентите за приза на конкурса, който представлява годишна преходна статуетка, изработена от българския скулптор Райнис Гелов по идея и задание на настоятелството на фондацията и символизираща добрата воля за "отваряне" на администрациите към гражданите и бизнеса.
Наградите на "Фондация за прозрачни регламенти" бяха връчени на 18 февруари на тържествена церемония в Конгресния център на Панаирния град в Пловдив. Церемонията бе заключителен панел на Общото събрание на НСОРБ и се проведе под патронажа на Президента на Република България Георги Първанов. Събитието бе уважено от над 350 кметове на общини, председатели на общински съвети, областни управители и други гости.
Венелин Узунов, секретар на Президента по взаимодействието с местните власти, връчи статуетките на победителите за 2009 г. в четирите категории на приза: в категория «Най-прозрачна областна администрация» - на Областна администрация Варна, в категория «Най-прозрачна общинска администрация» - на Община Добрич; в категория «Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията» - на Областна администрация Смолян и в категория «Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията» - на Община Козлодуй.
Класирането в категории "Най-прозрачна областна администрация" и "Най-прозрачна общинска администрация" бе извършено от комисия с председател Ангел Иванов (бивш заместник-министър на държавната администрация) и членове: Благой Станчев (парламентарен секретар на НСОРБ), Иван Игов (психолог, управител на "Агенция Еврика"), Ренета Николова (журналист от БНТ, председател на УС на "Клуб – журналисти срещу корупцията"), Петър Стоянов (председател на УС на "Българска асоциация на микропредприятията"), Славея Христова (зам.-председател на УС на сдружение "Болкан Асист"), Петър Петров (консултант по проекти на Програмата на ООН за развитие), Елка Неделчева (експерт с дългогодишен опит в структури на местното и регионалното управление), Таня Милушева (репортер в програма "Хоризонт" на БНР).
Вотът на гражданите в гласуването на интернет-страницата на "Фондация за прозрачни регламенти" (www.ftr-bg.org) определи носителите на приза в категориите за най-добра практика на партньорство с гражданското общество.
Конкурсът идентифицира и показва пред широката общественост, пред отговорните институции в нашата страна и ЕС добрите практики от дейността на българската администрация и положителния ефект от партньорството й с неправителствения сектор.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания